Szeretném a figyelmetekbe ajánlani barátom, Ta-mia Sansa legelső sci-fi regényét, a Sötét Hóruszt (http://bubastis.freeblog.hu/), amely 2011.05.10. kedden lehet megkapni a boltokban, illetve a kiadónál (fonixkonyv@fonixkonyv.hu).

Sansa sci-fi regényeit főleg Asimov világa inspirálta. A Sötét Hórusz csak az első láncszeme egy tizenöt kötetre tervezett sorozatnak, amelyből Sansa megírt már ötöt. Regényeit maga illusztrálja (http://sansa-tamia.deviantart.com/).

Könyveit már sokan olvasták, és az alábbi szavakkal méltatták:

Az öt bolygót felölelő liberális szellemiségű Bubastis és a hagyományos, patriarchális berendezkedésű Terrai Császárság alkotta kétpólusú univerzum megrendülni látszik. A harc kereszttüzében egy különös, múltbeli sérelmeit magában mélyen elfojtó, önnön lidérceivel küzdő albínó nő, Nekhti áll…

A sci-fi klasszikus Asimov nyomdokain haladó Sötét Hórusz egy politikai és társadalmi mondanivalóval megtűzdelt izgalmas, meglepetésekkel teli, fordulatokban gazdag kalandos történet, melynek átélése során az olvasó elgondolkodhat arról, mi a valódi szabadság, hol húzódik a határ lehetőség és kötelesség között, és mit is jelent áldozatot hozni egy magasabb rendű cél érdekében…

„Vonzó atmoszférájú, fordulatos, izgalmas történetet vehettem kezembe…”

(konyvkukac.freeblog.hu)

„Sansa olyan szereplőket alkotott, akik emberiek, személyiségük van, és mindegyik hozzáteszi a saját kis történetét a nagy egészhez, akárcsak a valóságban.

A történetvezetés profira utal, ha nem tudnám, hogy első könyv, nem mondanám meg. És maga az egész mese, a világ, a karakterek, akkora fantáziáról árulkodik, amiért csak tisztelni tudom. Nem csak a történet él, hanem a szereplők is, és igazán nagyon jól érzem magam ebben a világban.”

(nima.freeblog.hu)
A www.nokert.hu kapta a megtiszteltetést, hogy Sansával elkészíthette a Sötét Hórusz kiadása alkalmából az első interjút:
http://www.nokert.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=812:exkluziv-els-interju-ta-mia-sansaval-a-soetet-horusz-c-sci-fi-regeny-irojaval&catid=8:koenyvajanlok-es-kritikak&Itemid=16

Korábban már írtam a könyvről:

http://www.nokert.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=801:koenyvajanlo-ta-mia-sansa-soetet-horusz&catid=8:koenyvajanlok-es-kritikak&Itemid=16
Remélem kedvet kaptatok a könyv elolvasásához.

A könyv azért fontos a www.megeroszakoltak.blog.hu olvasói számára, mert foglalkozik a gyermekkori nemi erőszakkal és a pedofíliával. A főhős, Nekhti gyermekkorában iszonyú traumák áldozata lett, és a regény az ő fejlődését, gondolatait, felnőttkorának egy részét írja le, amikor megküzd a traumatikus múlttal.
süti beállítások módosítása