A „becsület – szégyen” kultúra újabb szörnyűséget produkált:

Az iszlám törvények szerint, ha egy nőt megerőszakolnak, akkor négy férfi tanú kell, hogy ezt az áldozat "bíróság" előtt bizonyítani tudja. Mivel általában ezek maguk a támadók, ezért e szerencsétlen sorsú nőkre szörnyű sors vár, a szégyen, a halál, vagy esetleg valami rosszabb:

Egy Afgán tinédzser súlyos állapotban került kórházba miután édesanyja és bátyja felvágták hasát, hogy eltávolítsanak onnan egy 5 hónapos magzatot, mely akkor fogant meg, amikor a lányt megerőszakolták.

A helyi kormányzó az AFP-nek elmondta, hogy a családtagok azért döntöttek a magzat eltávolítása mellett, hogy megvédjék a család becsületét. Az terhes lánynak megkötözték a lábát és kezét, hogy ne tudjon mozogni, majd felvágták egy pengével a hasát és kivették a magzatot.

A sebet egy olyan nagy tűvel varrták össze, mint amivel a liszteszsákokat szokták. A seb elfertőződött, vérezni kezdett, és a lány állapota egyre romlott.

Egy ilyen konzervatív társadalomban az, hogy valakit megerőszakoltak, az szégyent hoz az áldozatra, és a családjára is. Ezért „cselekedtek.”

Innen loptam:

http://dzsihad.blog.hu/2009/01/08/a_becsulet_szegyen_kultura_ujabb_aldozata

További infók:

http://thehandmirror.blogspot.com/2009/01/quick-hit-forced-abortion-by-razor.html

http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/south_asia/7815896.stm

süti beállítások módosítása