Gondold újra a világod! - 2010. május 9., vasárnap: EU-Utcafesztivál Pécsett

Az Európai Parlament Budapesti Tájékoztatási Irodája 2010-ben Európa Kulturális Fővárosában, Pécsen rendezi meg hagyományos utcafesztiválját az Európa-nap alkalmából. Az Európai Unió idén a Schuman-nyilatkozat 60. évfordulóját, Magyarország az EU-csatlakozás 6. évfordulóját ünnepli.

A pécsi Rókusdombon ennek jegyében zajlik majd május 9-én, vasárnap 14.00 órától az EU-Utcafesztivál. Vetélkedőkkel, interaktív játékokkal, játszóházakkal várjuk az érdeklődőket. A délután folyamán fellépnek Veres Robi MC DC, a Nemadomfel! Együttes és Caramel, majd este Kovács Kati és a Qualitones koncertje zárja a nagyszínpadi programokat. Este 20.00 órától kezdődik az utcabál a SKA Péccsel.

Ízelítő információs programjainkból:

Nemek közti egyenlőség sátra, melynek célja a nemek közti egyenlőségre való törekvés kiemelése, bemutatása olyan érdekes és izgalmas példákon keresztül, amelyek segítik a téma könnyebb feldolgozását és beépülését a mindennapjainkba. (Például: Nobel díjak nőktől és nőknek; Nemek kvíze - férfiaknak női, hölgyeknek férfias kérdésekre kell válaszolniuk; biológiai tények a nemek harcának kiegyenlítésére - tévhitek és tények; nők hódításai "férfias" területeken,stb.)

Gondold újra a másságot! - Tabuk nélkül sátor: ebben a sátorban olyan emberekkel beszélgethetnek a látogatók, akik valamilyen oknál fogva, másságuk miatt nehezen illeszkednek be a társadalomba. Az érdeklődőknek lehetőségük nyílik nyíltan, tabuk nélkül beszélgetni. Reméljük, hogy ez a lehetőség is hozzájárul nézeteink újragondolásához.

A Szegénység-sátorban az érdeklődők olyan játékokat játszhatnak, melyek újragondolásra késztetik őket a szegénységgel kapcsolatban (például: vásárolj be egy 3 tagú család számára 5 000 Ft-ból egy hétre; Rakd össze egy 3 gyerekes család 1 havi költségvetését, úgy hogy az édesanya gyes-en van; Újrahasznosítás okosan - tanácsok a spóroláshoz, alkotóház jelleggel, újrahasznosítással készített ékszerek, játékok.)

Ezen kívül a rendezvény évről-évre nagy sikert arató, népszerű programelemeket is felvonultat: Üzenj az EU-nak! - üzenőfal, Mini illemtan - tagállamok szokásai, Euró-érmék felismerése, EU-vaktérkép és EU-nyelvóra. A rendezvény estéjén a Schuman-nyilatkozat 60. évfordulójára emlékezve "fényfestjük" a Barbakán épületét is!

Együttműködő partnereink: az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, a Baranya Megyei Europe Direct Pont, az EURES, a TEMPUS Közalapítvány, a Környezetünkért Közalapítvány-Pécs, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség, a "2010 - A szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai éve", valamint a Baranya Megyei Esélyek Háza és számos alapítvány.

Várjuk szeretettel a pécsi EU-Utcafesztiválon!

A megerőszakoltak.blog.hu részt vesz két fővel.

süti beállítások módosítása