A férfiakat nem lehet megerőszakolni. 

Férfiakat vagy fiúkat is érhet nemi erőszak, koruktól, termetüktől, vallási hovatartozásuktól, származásuktól, bőrszínüktől, szexuális orientációjuktól függetlenül. A férfiakat megerőszakolhatják otthon, a munkahelyükön, egy kocsiban, nyilvános wc-ben, a katonaságnál, a börtönben, akárhol.

A férfiak, a nőkhöz hasonlóan, lefagyhatnak az erőszak közben, és ugyanúgy halálfélelmük lehet.

Csak a melegeket erőszakolják meg.

Meleg férfiakat valóban gyakrabban ér nemi erőszak, mert őket a homofób megmozdulások, vagy melegek elleni támadások során is megerőszakolhatják, illetve ők jobban ki vannak téve a randi-erőszaknak más férfiak részéről. Heteroszexuális férfiakat azonban ugyanúgy megerőszakolhatnak, a nemi erőszakot elszenvedett férfiak 40%-a heteroszexuális (angol adat).

A nemi erőszak a fiúk, férfiak jövőbeli szexualitásával sem áll semmiféle kapcsolatban, tévhit azt gondolni, hogy valaki azért lett meleg, mert megerőszakolták.

Csak melegek erőszakolnak meg más férfiakat.

Mivel a szexuális erőszakot nem a nemi vágy motiválja, hanem az uralkodás és a másik fölötti hatalom, éppen ezért lényegtelen, hogy az elkövetőnek milyen a szexuális orientációja. A katonaságnál vagy a börtönökben olyan férfiak erőszakolnak meg más férfiakat, akik szigorúan heteroszexuálisnak vallják magukat és heteroszexuális életvitelt folytatnak. Ugyanez a helyzet a heteroszexuális apával, aki rendszeresen megerőszakolja kisfiát, vagy a heteroszexuális munkatársakkal, akik az análfűrész néven elhíresült "beavatásban" részesítik újdonsült kollégájukat.

Nők csak kisfiúk ellen követhetnek el nemi erőszakot. 

Az elkövető felnőtt férfiak esetében is lehet nő, bár a statisztikák szerint a felnőtt férfiak elleni nemi erőszakot 98%-ban férfiak követik el (angol adat). Nem csak az számít nemi erőszaknak, ha a férfi akarat ellenére behatol valahova, hanem ha akarat ellenére belé hatolnak, amit egy nő is meg tud tenni különféle segédeszközökkel. Illetve bármi nemi erőszaknak számít, ami olyan szexuális tevékenység, amit a másik nem akar.

A férfiaknak nem olyan rossz a nemi erőszak, mint a nőknek.

Az erőszak mindenkinek nagyon rossz, akár férfi, akár nő, a félelem, a rettegés, a tehetetlenség érzései uralkodnak el rajta, és úgy érzi, elveszítette a kontrollt az élete irányítása felett. A társadalomban uralkodó elképzelések szerint a fiúk szeretnek minél hamarabb szexuális tapasztalatokra szert tenni. Emiatt sokszor ezeket az erőszakeseményeket úgy kezelik, mint aminek örülni kellene, vagy ami különösen izgalmas és jó dolog lenne, különösen ha a túlélő már idősebb volt. Ez nagyon megnehezíti az erőszakot átélt fiúk számára az esemény okozta kár fel- és elismerését és feldolgozását.

Felnőtt férfiak esetében az okozhat nehézséget, hogy ők általában nem mutathatnak gyengeséget, elesettséget, félelmet, így nehezebb számukra ezeket az érzéseket kifejezni. A férfiakkal szemben ha lehet még nagyobb az elvárás, hogy mindenféle támadással szemben megvédjék magukat, így még nagyobb szégyent érezhetnek, ha ez nem sikerült.

A hagyományos férfiszerepbe a feldolgozáshoz szükséges képességek is nehezen férnek bele, úgy mint a gondoskodás és önmagunkkal szembeni gyengédség, képesség a segítség kérésre, másokra való támaszkodás, annak megengedése hogy elesettek és gyengék legyünk, sírjunk.

Az elkövetők idegenek.

A csoportos nemi erőszakot vagy a homofób erőszak részeként elkövetett nemi erőszakot általában idegenek követik el, de az esetek túlnyomó többségében az elkövető ismerős. Lehet anya, apa, testvér, családi barát, rokon, főnök, munkatárs, ismerős, lakótárs. Az elkövető lehet pap, tanár, rendőr, orvos vagy pszichológus is.

Az erekció és az ejakuláció azt jelzik, hogy az áldozat valójában élvezte és akarta a szexet, még ha az elején tiltakozott is.

Az erekció és az ejakuláció csak azt jelzik, hogy az áldozat teste reagált az ingerlésre, ez ugyanúgy pusztán fizikai reakció, mint a nőknél, nem jelent beleegyezést vagy nem jelenti, hogy az áldozat élvezte.
Az erőszaktevő gyakran addig megy el, míg az áldozat nem ejakulál. Ezzel az a célja, hogy összezavarja az áldozatot, szégyent ébresszen benne, és így csökkentheti a feljelentés valószínűségét is.

A meleg párok nem erőszakolják meg egymást.

Párkapcsolati erőszak nem csak heteroszexuális pároknál fordul elő, hanem melegeknél ugyanúgy, és az erőszaknak ugyanúgy része lehet a szexuális erőszak is. 

A férfiak elleni szexuális erőszak csak a börtönben fordul elő.

A nemi erőszak sajnos nagyon gyakori a börtönökben, ugyanakkor máshol is előfordulhat. Nem csak a katonaságnál, kollégiumokban, internátusban, hanem otthon, az utcán, a munkahelyen, egy kocsiban, stb.

süti beállítások módosítása