Gay Pride Day

2009.09.05. 13:26

Meggyőződésem, hogy az embertársaink iránti szolidaritás kellene, hogy vezesse társadalmunkat, és az alapvető emberi jogok tisztelete, attól függetlenül, hogy homoszexuálisokról, vagy heterókról, vagy férfiakról, vagy nőkről legyen szó.

De nincsenek az alapvető emberi jogaink tiszteletben tartva, és nincs szolidaritás sem. Vagy legalábbis én nem látom. Csak azt látom, hogy a patriarchális és hímsoviniszta egyének ugyanazt a retorikát alkalmazzák a melegekkel szemben, mint a megerőszakolt nőkkel szemben is. A buzik megérdemlik a tojásdobálást, a Molotov-koktélt, mert pávatollal a seggükben parádéznak. A nők megérdemlik a nemi erőszakot, mert miniszoknyában, tűsarkúban, és spagettipántos felsőben mászkálnak egyedül az utcán, a sötétben. Megérdemlik, mert kiprovokálták az ellenük elkövetett erőszakot. És ennek a közbeszédnek épp itt az ideje, hogy vége legyen.

A melegek ellen elkövetett társadalmi erőszaknak semmi köze ahhoz, hogy hogy néznek ki, milyen ruhában vannak, hol vonulnak fel és miképpen, ahogy a nők elleni erőszaknak sincs semmi köze a ruházkodáshoz, vagy külsőhöz. Egyszerűen felettük történő hatalomgyakorlásról van szó, és semmi más egyébről. Hogy bizonyos embercsoportokat másságukért, gyengébb pozíciójukért terror alatt lehessen tartani, ki lehessen őket használni. És ennek legfőbb ideje, hogy vége legyen.

süti beállítások módosítása